zile
ore
min
sec
Black Friday e aici! 20% reducere la toate produsele!

Livrare în toată țara

Livrare gratuită la comenzile de peste 800 ron

  •  Diverse   •  Idei pentru discursul de domnișoară de onoare

Idei pentru discursul de domnișoară de onoare

Dacă a venit momentul în care să te gândești la discursul de domnișoară de onoare, înseamnă că ești o persoană dragă viitoarei mirese. E evident că aveți o legătură specială și tocmai de accea discursul tău este unul important atât pentru ea, cât și pentru cuplu.
Dacă ești obișnuită cu vorbitul în public și nu ești foarte timidă, s-ar putea ca această sarcină să ți se potrivească perfect.
Cu toate acestea, există câteva reguli de care ar trebui să ținem cont atunci când pregătim discursul pentru nunta celei mai bune prietene.
Acest articol va scoate în evidență lucrurile pe care trebuie să le conțină un astfel de discurs, dar și acele lucruri care ar trebui păstrate în intimitatea prieteniei voastre.

Iată câteva sfaturi utile pentru ca tu să faci un discurs demn de distincția acordată:

1. Fii concisă și nu te lungi prea mult cu poveștile

Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când iei în calcul ținerea unui discurs este timpul. E foarte important ca discursul să nu fie prea lung (și să plictisească audiența), dar nici prea scurt. Prezența ta acolo contează și de aceea trebuie să dai tot ce ai mai bun.

2. Începe din timp

La fel cum orice lucru bun ia timp, organizarea nunții a necesitat timp, la fel și discursul tău are nevoie de timp ca să se contureze, să se întipărească în memoria ta și să străluceasă în ziua nunții. Așadar, cu câteva săptămâni înainte de nuntă e bine ca tu să-ți creionezi ideile principale pe care vrei ca discursul să le conțină.

3. Fă-ți un plan de idei pe care să-l respecți cu ușurință

De exemplu, prima dată e necesar să te prezinți și apoi să spui invitaților care este legătura ta cu mireasa. La această etapă e bine să prezinți o întâmplare din lunga voastră experiență de prietenie. O glumă care să împletească frumos sentimentele cu ceva amuzant din trecutul vostru ar putea fi o idee bună. Înainte de a ridica paharul în cinstea lor, spune-le cât de norocoși sunt că se au unul pe celălalt.

4. Cunoaște-ți publicul care te va asculta

E important să-ți cunoști publicul indiferent de situație, însă o nuntă strânge la un loc oameni din toate mediile și cu un nivel diferit de înțelegere a glumelor.
E cert însă că, în niciun caz, nu trebuie să aduci vorba de foștii miresei sau de povești de dragoste terminate cu inimi frânte. Imaginează-ți ce-ai simți tu dacă ai fi în locul mireresei și ai asculta un astfel de discurs.

De asemenea, nu trebuie să faci glume pe care doar tu cu mireasa le înțelegeți. Încearcă să incluzi toata audineța în prezentarea discursului tău și lasă elementele condimentate pentru petrecerea burlăcițelor.

5. Trece pe un bilețel ideile principale ale discursului tău

Nu e necesar să scrii întreg discursul, ci mai degrabă fă o listă cu ideile pe care vrei să le abordezi în discursul tău. Acest lucru te ajută să nu bați câmpii cu alte amintiri și te va ajuta să-ți amintești corect ceea ce voiai să spui.

6. Nu uita de mire

Poate că mireasa este prietena ta cea mai bună, dar nunta e despre cuplu. Nu uita să spui cuvinte frumoase la adresa mirelui – omul care o face pe prietena ta fericită. Simplul fapt că reușește să o facă fericită ar trebui să fie un compliment puternic.

Pe lângă toate acestea, nu uita să-ți împletești discursul cu dragoste și să zâmbești. Sărbătorește și tu iubirea alături de toți cei dragi ai cuplului. Emoțiile, până la urmă, sunt normale. Nu le lăsa însă să te depășească.